miércoles, 12 de julio de 2017

A L'ESTIU CACAOLAT GELAT

La fàbrica Cacaolat està ubicada a Santa Coloma de Gramenet, és l'única del món, per tant tots els Cacaolats que es beuen arreu del món surten d'allà.
Cacaolat va ser creat per Joan Viader Roger el desembre de 1931, esdevenint el primer batut de cacau fabricat industrialment a tot el món.

La idea del producte va néixer a partir del tast d'una beguda artesanal que en Joan i el seu pare, Marc Viader, varen tastar a Hongria. La beguda els va agradar tant que van idear com produir-la barrejant llet, sucre i cacau.
L'any 1933 es produeixen les primeres ampolles, i agrada tant que en tres anys es tripliquen les vendes.



Durant molts anys, l'eslògan de la marca a l'estiu és "A l'estiu Cacaolat gelat" i a l'hivern "A l'hivern, Cacaolat calent", convidant a prendre el deliciós batut en qualsevol moment de l'any.

 

La mascota de la beguda durant quasi tota la seva història ha estat en Pepi, un nen que porta una ampolla de grans dimensions i que simbolitza una persona sana i ben alimentada.
Tot això i molt més ho van descobrir l'Albert, la Loli, la Carolina, la Marta, la Cristina, l'Alberto i la Laia, és a dir el grup de la M. Carmen, en la visita que van fer el passat dilluns 10 de juny.



En arribar els esperava la Raquel i la Laura, dues noies que els van acompanyar durant la visita. La Laura va explicar tot el procés, des de la collita del cacau, fins a la seva distribució en ampolles o brics. La Raquel els van mostrar la fàbrica per dins i els va fer un regal, una motxilla amb productes Cacaolat.