jueves, 10 de diciembre de 2015

ACTIVITAT DE VELA

Ja fa uns anys que un grup de nois i noies del Centre Ocupacional practiquen Vela al Club Vela Blanes. Tots els dimarts al matí en Romà, l’Ivan, l’Hector, la Carolina, en Joan, la Marta, en Pablo i en Jose Luis, acompanyats per en Jordi agafen la furgoneta per baixar fins al Club Vela on els esperen els monitors de l’activitat, en Juanmi, en Pepelu, en Joan i en Luc.
Un cop allà el primer que fan és equipar-se, van als vestuaris on es posen el banyador, la samarreta, les xancles i el més important, les armilles salvavides.


Tot seguit van cap a les barques, a cada barca va un monitor del club i tres o quatre nois. Les barques s’anomenen Lúdic, es caracteritzen perquè la part de popa és obert per tal que l’aigua vagi entrant i surtin.

 

  

Per sortir a navegar els nois s’encarreguen de caçar la vela del Floc (vela petita del davant), mitjançant aquesta maniobra, en funció d’on bufa el vent, la vela flameja o s’omple i això fa que el Lúdic avanci o no.




Alguns dels nois més experimentats ja han fet anar el timó i han governat, amb supervisió del monitor de vela, el rumb del Lúdic.


En Romà explica que li agrada molt, sobretot quan fan campionats i competeixen contra altres clubs. Normalment clubs de Barcelona i província, però també han competit amb clubs internacionals.

L’Ivan ens explica que com equip tenen un sobrenom: Els Pirates de Blanes. Aquest nom se’l van posar ells mateixos. El van triar perquè els hi escau molt bé. Perquè van en barca i perquè són valents i agosarats.

La temporada de Vela acaba el mes de desembre, ja que les condicions climatològiques comencen a ser una mica extremes.