lunes, 13 de marzo de 2017

SORTIDA AL MERCAT DEL LLEÓ


Al costat del riu Onyar, al seu pas per Girona, s'hi troba el mercat del Lleó. El Mercat és el centre de distribució de producte fresc de la ciutat: carn, peix, fruites i verdures, queviures... Està situat a la Plaça Francesc Calvet i Rubalcaba, popularment coneguda com la plaça del Lleó.

Al mercat hi ha 60 punts de venda: 11 carnisseries-cansaladeries-xarcuteries, 10 de fruites i verdures, 9 de peix i marisc, 7 d'aviram i cacera, 5 de plats cuinats, 3 de pesca salada i 15 d'altres activitats.

 

 

A l'exterior, encerclant l'edifici, hi ha diversitat de parades amb productes de pagès i venedors d'articles no alimentaris.
El passat dia 2 de març el grup de la Sílvia van anar a fer una visita a aquest mercat. Hi van anar en Josep M. l'Isidre, les dues Isabels, la Cecília, en Jordi i en Jesús. Els acompanyava en Joan.
A l'arribada els esperava la Patrícia, que els va fer de guia en la visita. Seguint les seves explicacions vam recórrer tot el mercat, en primer lloc les parades exteriors, que eren majoritàriament de fruita i verdura, però també de roba.

 

 
   
Un cop dins vam veure que totes les parades, excepte dues, eren de menjar o beguda. Aquestes dues diferents eren una llibreria i una de regals. També vam baixar al soterrani del mercat, on hi ha 4 neveres gegants per guardar els productes que es vendran més endavant.
Una sortida més que recomanable per veure i conèixer els diferents productes alimentaris, la fruita, les verdures, la carn, el peix... i sobretot perquè veure tant de menjar t'obre la gana i et prepara per a un bon àpat. En aquest cas, el dinar va ser a l'Hostal Mallorquines de Sils.