jueves, 12 de marzo de 2015

ASPRONIS, L’ATENCIÓ A LES PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL. Exposició a la biblioteca de Blanes.

  • Les darreres dues setmanes al Centre Ocupacional hem tingut una activitat fora del que és habitual, hem estat fent de cineastes i de fotògrafs. Tot sovint es podia veure els nois i noies com muntaven llums, flaixos o bé es preparaven per fer de models o actuar. Tot plegat ha estat una experiència molt divertida.

  • L’objectiu d’aquesta activitat era elaborar material per l’exposició que Aspronis ha muntat a la biblioteca de Blanes dins el programa “Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura”. L’exposició porta per títol ”Aspronis, l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual” i es podrà visitar fins al 8 d’abril a la biblioteca de Blanes.


Uns dies abans de la inauguració s'ultimaven els detalls, en David director del Centre Ocupacional, la Miriam, responsable de comunicació i en Joan i la Mayte, educadors del Centre Ocupacional, col·locaven els expositors, netejaven, penjaven i nivellaven les fotos, distribuïen els panells... de l'exposició.

 

 

  
  • L’exposició, que es va inaugurar divendres 6 de març, mostra la realitat de l’entitat des dels seus orígens fins a l’actualitat, incidint especialment en el Centre Ocupacional El Vilar de Mas Borinot, que atén 96 persones amb discapacitat intel·lectual en servei de teràpia ocupacional.


  •  

    • Entre d’altres s’hi pot veure en un vídeo els diferents processos i tasques que realitzen les persones ateses, així com una representació dels productes de les activitats terapèutiques que elaboren: reciclatge de paper, ceràmica, bijuteria, etc.

    • També hi ha un recull de fotografies que mostren l’evolució del centre ocupacional que en els darrers quatre anys, fruit de les subvencions del Ministeri d’Afers Socials, s’ha reformat íntegrament. Amb motiu de les obres es farà una jornada de portes obertes que tindrà lloc el proper 26 de març.

    •  

    • D’altra banda, també s’ha fet una actualització de l’exposició Mirades, retrats de treballadors i usuaris de l’entitat. Les imatges de la primera exposició es van fer el 2003, i les actuals que s’han realitzat el 2015 són obra de Joan Membrives, educador del Centre Ocupacional El Vilar.
    •  

    • Per últim, la Biblioteca Jove allotja una mostra fotogràfica de les vacances, on es poden veure els usuaris en grups reduïts i en destinacions turístiques que ells mateixos van triar segons les seves preferències. La mostra serveix per il·lustrar una xerrada que Aspronis té previst oferir el dijous 12 de març a les 7 de la tarda, de nou a la Biblioteca Comarcal i que servirà per presentar el model de lleure inclusiu que Aspronis porta implantant des de fa un parell d’anys.

  •