viernes, 5 de mayo de 2017

ELS BUNYOLS DE QUARESMA


Divendres 7 d'abril era l''últim dia laborable abans de les vacances de Setmana Santa, per acomiadar-nos aquella tarda durant la discoteca menjaríem els tradicionals bunyols de quaresma. Abans però calia fer-los i com ja és habitual l'encarregada va ser la Margarita que va comptar amb l'ajuda de la Pili, la Chari, la Nuri, l'Ana i en Jose A.


 

 

A mig matí ja estaven preparats. Van començar escalfant dins un cassó l'aigua, la mantega a trossos, el sucre, la sal i la llimona ratllada. Un cop va bullir i la mantega estava totalment fosa, van afegir la farina i ho van barrejar tot fins a obtenir una pasta ben compactada. Llavors van retirar el cassó del foc i el van deixar reposar uns minuts. Seguidament van afegir els ous i ho van remenar fins que va quedar tot ben lligat. El següent pas ja era fer els bunyols, així que en una paella van posar una bona quantitat d'oli i quan era ben calent, van començar a fregir els bunyols. Un cop ben daurats els treien de la paella i els arrebossaven amb sucre.

 


Així un cop i un altre fins a tenir una bona quantitat doncs al centre som molts i tots els volem tastar. Cap a quarts de cinc, la música de la discoteca va afluixar i la Mònica va anunciar que era el moment de tastar els bunyols. Havien quedat boníssims...