jueves, 23 de junio de 2016

SORTIDA MUSEU DARDER DE BANYOLES

Es tracta d'un dels museus més antics de la província de Girona, ja que es va inaugurar el 22 d'octubre de 1916, quan Francesc Darder i Llimona va donar les seves col·leccions d'història natural al municipi de Banyoles. El museu es va ubicar en un edifici de la plaça dels Estudis, i amb el temps i gràcies a les seves col·leccions d'animals exòtics, es va convertir en un atractiu d'interès cultural. El fons es va anar ampliant amb les aportacions desinteressades d'amants de la història natural, fins a arribar a les 20.000 peces.
Va mantenir gairebé intacta la seva museografia fins al 2003, any en què el museu es va tancar per iniciar un procés de remodelació, que duraria fins al 2007, any en què el museu va tornar a obrir les portes.
El grup de la Mayte, l'Antonio, en Jordi, en Francesc, en Pablo, la Contxi, la Yolanda i la Marta van visitar el museu Darder de Banyoles, allí van veure fotografies d'animals i plantes, van conèixer l'ecosistema del llac de Banyoles. En una altra sala van veure molts animals dissecats però el que més els va impactar va ser per una banda, una cabra siamesa que tenia dos caps, i per altra banda, una mòmia.


Un cop acabada la visita van anar a fer un vol pel centre de la ciutat i després cap a blanes a dinar al restaurant xinès.