martes, 20 de diciembre de 2016

COOPERATIVA LA FAGEDA

La Fageda és una cooperativa on treballem persones amb capacitats diferents i on el treball és un element essencial en la vida de les persones.
L'any 1982 es va crear la cooperativa La Fageda i any darrere any ha anat creixent i ampliant el seu ventall de serveis. El 1983 creant la secció de jardineria, el 1987 comença el projecte de viverisme, el 1985 s'estrena de la primera residència, el 1989 la cooperativa ja té 100 vaques i produeix 600.000 litres anuals de llet, el 1993 comença la producció i venda de iogurts, el 1997 amplien la gamma de làctics i el 1998 comencen a rebre visites a la finca... i així, de mica en mica, han anat creixent i evolucionant, essent avui en dia un dels referents en l'atenció a les persones amb discapacitat.

 

El passat dimecres un grup del Centre Ocupacional va visitar La Fageda. Hi van anar la Puri, en Pau, l'Isaac, l'Antonio, l'Enric, en Jordi i en Miquel. Els acompanyava en Jordi i la M. Carmen. Van plantejar aquesta sortida motivats pels iogurts que mengen al Centre Ocupacional, ja que són de la Fageda i la idea de conèixer com s'elaboraven els va atreure molt, entre d'altres, perquè són boníssims.

La visita a la cooperativa comença pels estables on hi ha les vaques i els vedells. Les vaques són "Frisones" que són les que donen més llet i els vedells tenen d'1 a 3 mesos. La visita continua per la sala on munyen les vaques i s'emmagatzema la llet en uns dipòsits molt grans. La visita acaba amb la projecció d'un vídeo de tot el procés i un obsequi. Un iogurt o una natilla.