martes, 20 de diciembre de 2016

COOPERATIVA LA FAGEDA

La Fageda és una cooperativa on treballem persones amb capacitats diferents i on el treball és un element essencial en la vida de les persones.
L'any 1982 es va crear la cooperativa La Fageda i any darrere any ha anat creixent i ampliant el seu ventall de serveis. El 1983 creant la secció de jardineria, el 1987 comença el projecte de viverisme, el 1985 s'estrena de la primera residència, el 1989 la cooperativa ja té 100 vaques i produeix 600.000 litres anuals de llet, el 1993 comença la producció i venda de iogurts, el 1997 amplien la gamma de làctics i el 1998 comencen a rebre visites a la finca... i així, de mica en mica, han anat creixent i evolucionant, essent avui en dia un dels referents en l'atenció a les persones amb discapacitat.

 

El passat dimecres un grup del Centre Ocupacional va visitar La Fageda. Hi van anar la Puri, en Pau, l'Isaac, l'Antonio, l'Enric, en Jordi i en Miquel. Els acompanyava en Jordi i la M. Carmen. Van plantejar aquesta sortida motivats pels iogurts que mengen al Centre Ocupacional, ja que són de la Fageda i la idea de conèixer com s'elaboraven els va atreure molt, entre d'altres, perquè són boníssims.

La visita a la cooperativa comença pels estables on hi ha les vaques i els vedells. Les vaques són "Frisones" que són les que donen més llet i els vedells tenen d'1 a 3 mesos. La visita continua per la sala on munyen les vaques i s'emmagatzema la llet en uns dipòsits molt grans. La visita acaba amb la projecció d'un vídeo de tot el procés i un obsequi. Un iogurt o una natilla.


 

 

lunes, 19 de diciembre de 2016

PREPARANT EL NADAL


Ja fa uns dies que la secció de Filigranes del Centre Ocupacional treballa en l'elaboració de diferents models de postals nadalenques. Com ja és habitual quan arriben aquestes dates, també ens arriben encàrrecs. Cada any es busca un nou disseny, que sigui bonic, innovador i evidentment, nadalenc. El que no canvia d'un any per altre és, l'essència i el mètode de treball, i és que un fet diferencial de les nostres postals, és que són totalment artesanals.

La base està feta amb paper reciclat, enguany cartó. Un paper que ha estat tallat i triturat pels nois i noies del centre, que posteriorment ha estat en remull i que finalment ha passat pel sedàs i la premsa per acabar convertit en nous fulls.

Sobre aquesta base s'han fet diferents dissenys nadalencs. Del disseny d'aquest any s'ha de destacar que en la seva elaboració s'han combinat altres tècniques. El treball amb teles i la costura. Això ha comportat que els nois han hagut d'aprendre a cosir, a tallar, enganxar... Però com diu la dita, una imatge val més que mil paraules, així que... aquí les teniu.
Bon Nadal.

  

 



  

  




viernes, 16 de diciembre de 2016

CAMP NOU EXPERIENCE

Saber que el FCB és un club amb més de 100 anys d'història, saber que el seu fundador, l'any 1899, va ser un el suïs, en Hans Gamper, saber que l'escut del Barça es va crear fruit d'un concurs de disseny entre els socis. Saber que les primeres equipacions que vestien els jugadors eren pantalons amb cinturó i camisa amb botons i molt més, són algunes de les coses que el grup en José, en Raül, en Jordi, en Josep, en Toni, l'Isaac i l'Albert, van descobrir el passat 13 de desembre en la sortida que van fer al Camp Nou Experience. Els van acompanyar la Mar i en Joan.Aquesta sortida inclou una visita al Museu del Barça on pots descobrir tota la seva història, veure el munt de copes i trofeus guanyats, recordar els millors jugadors que han passat pel club, des de Paulino Alcantara a Leo Messi, pasant per Kubala, Suarez, Maradona, Ronaldinho i tants altres. El museu és molt interactiu, al llarg de tot el recorregut hi ha pantalles tàctils on reviure milers i milers de jugades, de gols que han fet història, de remuntades èpiques i molt més.El tour continua per les instal·lacions del camp, visitant llocs tan emblemàtics com el túnel de jugadors, el vestidor visitant, les cabines de premsa, les grades, la banqueta... un recorregut ple d'emocions i sensacions que et fan sentir com un jugador, una figura del futbol, el dia d'un partit important.


 

 

 

miércoles, 7 de diciembre de 2016

LA CASA MÀGICA I EL MAG XEVI

El Gran Museu de la Màgia es troba en una masia familiar de 1850 a Santa Cristina d'Aro. Es tracta del museu de la màgia més extens i complets d'Europa, i un dels millors del món sencer. S'exposen autòmats, pòsters, aparells de màgia de diferents èpoques, pintures, baralles de cartes, tarots, llibres, objectes curiosos i fotografies. Tot recopilat pel gran Il·lusionista Internacional Xevi durant la seva llarga trajectòria artística arreu del món.
L'il·lusionista Xevi és el més internacional dels mags catalans. Ha passejat amb gran èxit els seus originals trucs d'il·lusionisme per tot el món. Practica la màgia des de fa més de 40 anys i ha aconseguit guardons i condecoracions de gran prestigi internacional.
Els nois i noies del Centre Ocupacional que l'han visitat, en Daniel, la Marta, la Coni, l'Anna, en Juanmi, en Francesc i la M Carmen destaquen que una de les coses que més els ha agradat ha estat la gran col·lecció d'autòmats centenaris. La més important de l'Estat Espanyol i que el dia d'avui encara funcionen.

 

 

miércoles, 16 de noviembre de 2016

LA CASTANYADA AL CENTRE OCUPACIONAL


La Castanyada és una festa popular de Catalunya que es celebra el dia de Tots Sants, tot i que darrerament se n'ha desplaçat la celebració a la vigília d'aquesta diada (entre el 31 d'octubre i l'1 de novembre). Consisteix en un àpat en què es mengen castanyes, panellets, moniatos i fruita confitada. Pels volts d'aquesta celebració, les castanyeres venen al carrer castanyes torrades i calentes, i generalment embolicades en paper de diari (paperina).

La castanyada s'origina a finals del segle XVIII i deriva dels antics àpats funeraris, en què 



no se servien altres menges que llegums, fruita seca i els pans, més popularment, panets, panellets o panellons. L'àpat tenia un sentit simbòlic de comunió amb les ànimes dels difunts.
Avui en dia la celebració és més festiva i no tant amb motiu religiós. Al Centre Ocupacional també fem la nostra adaptació de la festa, de la que en destaquem dues parts, d'una banda el taller de cuina on s'elaboren els panellets i d'altra banda, el berenar de la tarda en el transcurs de la discoteca on els mengem junt amb les castanyes.
Ja fa un temps que l'encarregada de fer els panellets és la Masterchef Margarita, enguany amb l'ajuda del seu "pinche", l'Anna. 



Com sempre els panellets van sortir boníssims, es van fer de coco, d'ametlla, i de codony. No cal dir que tothom en va menjar i no en va quedar cap ni un.




INICIEM NOVA TEMPORADA DE VELA AMB EL CAMPIONAT DE CATALUNYA A VILANOVA

Aquest diumenge 23 d'octubre Vilanova i la Geltrú va acollir la Xa edició del Campionat de Catalunya de Vela Acell, organitzada per la Federació Catalana de l'Esports per a persones amb discapacitat intel·lectual i el Club Nàutic Vilanova.
En aquest campionat han participat 14 regatistes arribats de quatre clubs catalans: Associació Junts en Acció, de Sant Pere de Ribes, amb 4 participants; Club Esportiu El Vilar, de Malgrat de Mar, amb 4 participants; i els equips barcelonins, Club Esportiu Teb de Barcelona i Club Esportiu Tots Vela, amb 3 participants cadascú.
Pel que fa a la competició s’han establert tres tipus de prova, dues a nivell individual i una d'equip, durant les quals els esportistes hauran de resoldre aspectes relacionats amb l'orientació o el control de timó de l'embarcació.
Els nostres representants en Romà, en Joan i en Pablo, acompanyats per en Jordi i en Joan van participar a a les proves de vela adaptada de nivell 1. En aquest nivell els esportistes han de ser capaços de tripular l’embarcació (control del floc i equilibri de l’embarcació). En aquest nivell el timó el controla el monitor.




Com sempre l’actuació dels nostres representants va ser molt meritòria, el seu esforç els va premiar amb una més que merescuda primera posició. És a dir, medalla d’or.


Moltes felicitats a l’equip CE El Vilar-Club Vela Blanes, moltes felicitats als campions i a l'equip tècnic acompanyant.

Veure vídeo de la navegació. VÍDEO


SCARAMOUCHE, UNA GRAN COMÈDIA MUSICAL

Una gran comèdia musical d'aventures, amor i revolució. L'any 1789, el poble de França es mor de gana i és castigat per una noblesa autoritària i injusta. Els ciutadans francesos, molests amb aquesta situació, es comencen a plantejar una necessitat de canvi. Scaramouche es centra en la vida de dos germans bessons separats des de la seva infantesa: René i Louis. René viu en una companyia de teatre de Comèdia de'll Arte i és l'amant de Camil·la, una jove actriu. Louis va ser adoptat per un Marquès i és un intel·lectual que s'encarrega de la biblioteca de Palau.



Els personatges fan un viatge fins a París on viuran aventures i experiències... i en aquest context de revolta i canvis, Scaramouche, un heroi emmascarat, esdevindrà el defensor del poble que escriurà pamflets revolucionaris i s'enfrontarà amb l'aristocràcia donant esperança a tothom.

Amb aquest text presenta Dagoll Dagom el seu darrer espectacle. Un musical dirigit per Joan Lluís Bozzo que podeu gaudir al teatre Victoria.
I això és el que van fer el grup de la Margarita el passat dijous 13 d'octubre, gaudir de l'espectacle. Van anar la Rosa, la Pili, la Chari, l'Ana, la Lola, la Nuri i la Paqui. Un matí de teatre i un dinar de restaurant. Una jornada perfecta.




L'espectacle va durar més de tres hores, però en cap moment es va fer llarg, i és que, com ens expliquen la Pili i la Rosa tot era tan espectacular que el temps va passar volant. Elles destaquen la posada en escena, els vestuaris, els canvis de decorat i sobretot la interpretació dels actors. Dels quals en destaquen la bona veu que tenien i que bé que cantaven. La història els va captivar i van poder entendre una mica més la revolució francesa. Explicada pels protagonistes, els dos germans bessons, un dels quals encapçalava la revoltava del poble demanant que es respectessin els seus drets.

viernes, 29 de julio de 2016

ESMORZAR AL P de PA

Avui divendres 29 de juliol un grup del Centre Ocupacional a les 9.45 es preparaven per anar a esmorzar. Però no com sempre, avui sortien a esmorzar fora. El motiu era celebrar l'aniversari d'un company. En Roman que ha fet 21 anys.

Els nois i noies, en Rafa, en Julio, en José A, en Quique, la M. José i la Sebas han estat qui l'han acompanyat. Un cop al bar-granja cadascú ha demanat el que li venia de gust, entrepans, brioxeria, sucs, refrescos... i en acabar l'esmorzar han demanat una ensaïmada en la que han posat les espelmes i en Roman les ha bufat mentre li cantaven el "cumpleaños feliz".


 


  

 

La resta del matí l'han passat fent fotos i passejant per Lloret. Un matí ben diferent i agradable per celebrar l'aniversari.
Felicitats ROMAN!!!

miércoles, 20 de julio de 2016

JARDÍ BOTÀNIC SANTA CLOTILDE


El Jardí Botànic Santa Clotilde és considerat el millor jardí botànic mediterrani d'Europa amb unes 15 hectàrees d'extensió i unes impressionants vistes sobre el mar. Va ser dissenyat en 1919 per Nicolau Maria Rubió i Tudurí, es caracteritza per la clara influència italiana, jardins suaus i al mateix temps austers. Aquest magnífic jardí es troba en la veïna localitat de Lloret de Mar.

El passat 16 de juny un grup del taller ocupacional, l'Anna, en Daniel, la M.Carmen, en Jose A. la Mireia i la Carolina, acompanyats per l'Anna i en Joan el van visitar i els va agradar molt.


Santa Clotilde és un jardí treballat per jardiners de la casa, del Vilar. Estaven treballant, els van trobar podant uns xiprers altíssims i els van explicar que consistia la seva tasca. Evidentment, se'ls ha de felicitar, doncs la fan molt i molt bé. El jardí és molt maco i molt recomanable de visitar, no només per les plantes, també per les meravelloses vistes del mar.

domingo, 26 de junio de 2016

DESCOBRIM ESCAC, CIMENMA I MOLT MÉS...

L'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) va ser fundada l'any 1994, i des de llavors no ha parat de formar professionals en les diferents branques cinematogràfiques (direcció, producció, fotografia, muntatge, guió, so, direcció artística, VFX i documental). Per les seves aules han passat centenars d'alumnes i molts ja destaquen pels seus èxits: Juan Antonio Bayona (Lo impossible, El orfanat...), Kike Maíllo (EVA, Barcelona nit d'estiu...), Mar Coll (Tres dies amb la família, Tots volem el millor per ella...), Javier Ruiz Caldera, (Anacleto, agente secreto, tres bodas más...), i molts més, però la llista seria molt llarga.
L'ESCAC compta amb dues productores, Escándalo Films i ESCACS Films, ambdues es van crear amb el propòsit d'impulsar els treballs dels alumnes, i les seves produccions (films realitzats per alumnes i graduats de l'ESCAC) ja acumulen més de 400 premis internacionals. No en va, l'ESCAC ha estat classificada com una de les millors escoles de cinema i audiovisuals del món.

 

Una representació del grup Camaracció del Centre Ocupacional El Vilar, la Judith, la Pili, la Rosa, l'Enric, en Pau i en Miquel, acompanyats per en Joan i l'Anna. van visitar l'escola el passat dimarts 14 de juny. La visita va començar amb una masterclass d'àudio, en la que van aprendre a diferenciar els diferents tipus de sons que podem escoltar en una pel·lícula (música, veu, ambient i efectes) i com, emfatitzant un o altre, es pot generar sensacions diferents en l'espectador. Com a exemple els hi van posar uns minuts de la pel·lícula "Lo Imposible" (realitzada per alumnes de l'ESCAC) i a mesura que la veien els explicaven els canvis i les intencions del director amb cada tipus d'àudio.

La visita va continuar en un plató en el qual s'estava muntant un decorat. Una futura sala romana en la qual hi hauria fins i tot una petita piscina, però el que van veure de moment era un munt de fustes i gent polint i raspant. Una mica més amunt hi havia el taller de fusteria i attrezzo en general, on es construïen i falsejaven parets, terres, finestres... tot el que es pot veure en una pel·lícula, i pensem que és real, però que ara, els nois i noies de Camaracció ja posaran en dubte, doncs han vist fer parets de porexpan, columnes de cartó i voreres de paper premsat.

  

   
En un altre plató van poder veure com gravaven un espot de publicitat. Una parella de ballarins professionals ballaven al voltant de la càmera mentre uns focus enormes els il·luminaven. Cada gravació es preparava minuciosament i tothom ha d'estar a punt, els actors, el director, el càmera, el director de fotografia, els elèctrics... El Productor els va explicar que era per un catàleg d'una empresa d'espectacles i calia que el vídeo fos molt bonic i només de veure'l et vinguessin ganes de ballar.

 

Finalment van veure una sala plena d'ordinadors, en aquesta sala es feien pel·lícules d'animació, a cada ordinador hi havia 2 o 3 alumnes treballant en una part del mateix film. El mestre els va explicar que per un film de 15' havien treballat durant un any més de 40 persones. Una cosa que no t'imagines quan veus un anunci o una pel·lícula, és el munt de gent i hores que ha calgut per gravar-ho, editar-ho, sonoritzar-ho...



La visita a l'ESCAC va ser molt profitosa, van aprendre moltíssim i a més a més els van tractar de meravella. Tots van coincidir en el fet que és una sortida molt recomanable, fins i tot per repetir.